Kétszázer dollárnyi borravalót jótékonykodott el a cipőtisztító

Egy pittsburghi cipőpucoló 32 éve minden borravalónak kapott pénzt elrak, így már összesen kétszázezer dollárral támogatott egy gyerekkórházat.

Albert Lexie 5 dollárért tisztít meg egy cipőt, de sokan adnak neki 1-2 dollár borravalót. A férfi ugyan sosem gazdagodott meg a munkájából, ennek ellenére keresete nagyjából egyharmadát a mai napig jótékony célra fordítja, a pittsburghi Children's Hospitalnak adja - írja a WTAE.

A férfi évente nagyjából tízezer dollárt keres, de az elmúlt három évtizedben minden héten több száz dollárral segítette a szegénységben élő beteg gyerekeket, akiknek családja másként nem tudná kifizetni a kezelési költségeket. Ennyi idő alatt kétszázezer dollárt, azaz átszámítva 44,1 millió forintot adott az alapítványnak.

"Azt hiszem, azért csinálja, mert szereti a gyerekeket. Az eddigi összes fizetésének körülbelül harmadát a kórháznak adományozta" – mondta  az egyik orvos Lexie nagylelkűségéről.

A férfit - aki 1957 óta tisztít cipőket - ma már Pittsburgh saját, különbejáratú hősének tartják. Lexie azt mondja, élvezi ezt a szerepet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.