Kétszáz kínai nőt futtattak magyarországi bordélyházakban

Két év alatt mintegy kétszáz fiatal kínai nőt hozott Magyarországra az a kínai bűnszervezet, amellyel szemben a napokban vádemeléssel zárta le a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda. Kéthetente lecserélték a lányokat, félévente a bérelt lakásokban, családi házakban kialakított bordélyokat. Csak kínai kuncsaftokat fogadtak, mégis lebuktak.

Szinte napra pontosan két éve csapott le a Nemzeti Nyomozó Iroda arra a kínai bűnszervezetre, amely a napokban lezárult nyomozás adatai szerint két év alatt hozzávetőlegesen kétszáz fiatal kínai nőt utaztatott Magyarországra, hogy itt kizárólag kínai kuncsaftokat fogadó illegális bordélyokban dolgoztassák őket. Sok lány ugyan már az induláskor tisztában volt azzal, mi lesz a dolga Magyarországon, de voltak, akiket átvertek. Elhitették velük, hogy masszőrként fognak dolgozni, aztán Budapesten közölték velük, hogy ennél többet is kell tenniük.

A kép illusztráció
Reuters

Kizárólag a magyarországi kínai közösség mandarin nyelven írt lapjaiban hirdették magukat a „masszázsszalonok”. Aki az újsághirdetésre hivatkozva felhívta őket, azzal azonban már közölték, hogy igény szerint teljes körű szexuális szolgáltatást is nyújtanak vendégeiknek.

Két hétig dolgoztak a kínai lányok egy helyen. Ez idő alatt el sem hagyhatták a bordélyt. Aztán továbbutaztatták őket más európai nagyvárosokban, ahol – feltehetőleg – más bűnszervezetek szexrabszolgáiként dolgoztak tovább, a helyükre pedig új lányokat hoztak Budapestre Kínából. Félévente új helyre költöztették a bordélyokat is, így próbálták elejét venni annak, hogy a rendőrség felfigyeljen rájuk, vagy a környék lakói megelégeljék a működésüket, és feljelentsék őket.

A nyomozók számításai szerint a rotációt is figyelembe véve az illegális kínai bordélyok 2012. áprilisi megnyitása óta hozzávetőlegesen kétszáz lány dolgozhatott a műintézményekben.

A 2014. május végi akcióban a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai öt helyen – közöttük két bordélyban – tartottak házkutatást. Hét lányt és két kuncsaftot találtak akkor éppen a műintézményekben. Lefoglaltak mintegy öt és fél millió forintot, hatezer eurót és közel ezer dollárt, három éles lőfegyvert és kisebb mennyiségben kábítószernek tűnő anyagot. Előkerült továbbá több, ismeretlenek nevére kiállított útlevél is.

A Nemzeti Nyomozó Iroda három kínai férfi és két szintén kínai nő ellen bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem, prostitúció elősegítése, kerítés és más bűncselekmények megalapozott gyanújával javasol vádemelést az ügyészségnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.