Kétszáz kilométerrel tévesztették el a betörés címét a svéd rendőrök

Kisebb botrányt keltett a helyi sajtóban, amikor kiderült, hogy Észak-Svédországban korántsem szokatlan, hogy a kihívott rendőrök nem pont a bűntény helyszínén tűnnek fel, hanem akár több száz kilométerrel odébb.

A svéd rendőrség hét regionális osztályból áll. Közülük az északinak gyűlt meg a baja a környék geográfiájával. Az Umeå-ban található központ – feltehetőleg a helyismeret hiánya miatt – ugyanis több alkalommal rossz címet adott meg a járőröknek.

Így előfordult, hogy a rendőrséget Krokomból, a régió nyugati részéből majdnem háromszáz kilométerrel odébb, a régió keleti részében lévő Örnsköldsvikbe küldték egy riasztáshoz - számolt be a botrányt kirobbantó Örnsköldsviks Allehanda.

Egy másik alkalommal egy folyamatban lévő rabláshoz riasztották őket Frösönbe, Östersund megyébe. A kiérkező rendőrök legnagyobb megdöbbenésére azonban nyoma sem volt a betelefonálónak, ő ugyanis Sundsvallban, 200 kilométeres távolságban várta a segítséget.

A svéd rendőrség szerint a probléma nem olyan nagy, mint amilyennek látszik.„Azzal azért vitatkoznék, hogy nem olyan nagy a probléma" - fejezte ki aggodalmait a TT hírügynökségnek Benny Rinnström, az északi régiógió umeai központjának vezetője. 

„Akadt néhány probléma egy-két alkalommal, de ezeket már megoldottuk. Elmagyaráztuk az operátoroknak, hogy meg kell kérdezniük a címet és különösen pontosnak kell lenniük.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.