Kétszáz érv az örökbefogadásra

A Vigyél Haza Alapítvány fotográfusainak köszönhetően hacsak rövid időre is, de kijöhettek az Illatos úti kutyák ketreceikből, hogy rácsok nélkül mutassák meg, vonzó és örökbefogadható egyéniségek.

A telep munkatársai és az alapítvány önkéntesei hatvan, régóta az Illatos úton élő kutyát választottak ki, és 200 képet készítettek róluk.

Fotó: Vigyél Haza Alapítvány / Moldován Tünde – Victor Sabo

A kezdeményezés célja az volt, hogy ne csak sajnálják, de szeressék is az állatokat, és a felvételek esélyt adjanak nekik a mielőbbi örökbe fogadáshoz, hiszen a kutyák némelyike akár 10-12 hónapja várja reménykedve az igazi Gazdit.

Fotó: Vigyél Haza Alapítvány / Moldován Tünde – Victor Sabo

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FŐRI) Állategészségügyi Szolgálatának Illatos úti telepére leadott, vagy befogott kutyákról, gyakran nem könnyű feladat vonzó képeket készíteni, hiszen a szerencsétlen sorsú állatok, bekerülésükkor rémültek, nem értik, hogy mi történik velük.  Később, a hosszú hónapokig tartó reménytelen helyzetben befelé fordulnak, a bezártságtól fizikailag és mentálisan is leépülhetnek. 

Fotó: Vigyél Haza Alapítvány / Moldován Tünde – Victor Sabo

A kutyákról a kétszáz képet Victor Sabo és Moldován Tünde készítette és a Vigyél Haza Alapítvány Facebook-oldalán is elérhetőek. A szervezet abban bízik, hogy a képek megosztásával a kutyák végre gazdára találhatnak.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.