Kétfejű kígyóval lepik meg a gyerekeket

A nem mérgező sávosfarkú sikló (amit patkánysiklónak, de más nyelvekben gyönyörűnek is hívnak) 15-20 évig is elél. Fő tápláléka az egér és a patkány, őshazája pedig Kína és Malajzia.

Kétfejű kígyó látható szerdától a rostocki állatkertben. Az hüllő tavaly júniusban kelt ki, de csak most mutatkozhat be a nagyközönségnek. A két fejjel született sávosfarkú sikló most 65 centiméter hosszú és 45 grammos.

Az állatkert kuratóriumának elnöke, Antje Zimmermann a DPA német hírügynökségnek elmondta, hogy a kígyó egy be nem fejeződött biológia folyamat eredményeként született két fejjel, sőt, két nyelő- és légcsővel. A kígyó mind a két fejével képes táplálkozni, de csak az egyikkel szokott, ami viszont bőven elég ahhoz, hogy életképesnek tekintsék és bemutassák a nagyközönségnek.

A Délkelet-Ázsiában őshonos, főleg patkányokkal és egerekkel táplálkozó faj eme különleges képviselőjét direkt most, a húsvéti ünnepek előtt leplezték le, így a családok már direkt miatta is ellátogathatnak a rostocki állatkert Darwineum nevű részlegébe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.