Kétéves gyermek halt meg a zuglói gázrobbanásban

Gázrobbanás volt Budapesten a XIV. kerületben csütörtök kora délután. A Cserei utcai épületben kilencen sérültek meg, közülük négy gyermek. Egyikük, egy kétéves kisfiú belehalt sérüléseibe – tudta meg a Bors.

Gázrobbanás Budapesten
Gázrobbanás Budapesten
Lakatos Péter / MTI

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kisdi Máté korábban azt közölte: a robbanás oka egyelőre tisztázatlan, de az elsődleges felmérés szerint a földszinten öt lakás lakhatatlanná vált. A robbanás után tűz ütött ki, de a lángok terjedését a tűzoltók hamar megfékezték. A statikus megállapította, hogy a ház szerkezete nem sérült, így minden lakó visszatérhetett otthonába, de gázszolgáltatás a vezetékek vizsgálatáig nem lesz.

A szóvivő a Borsnak már bővebb tájékoztatást is tudott adni, eszerint egy 20-30 négyzetméteres, szoba-konyhás lakásban történt a detonáció, további négy lakás lakhatatlan lett, a falai beomlottak. A tűzoltók egy ép és egy sérült gázpalackot hoztak ki a lakásból.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a kilenc sérült között négy gyermek van, egyikükön, egy kétéves gyermeken életmentő beavatkozásokat kellett végezni, és életveszélyes állapotban vitték kórházba. Többen súlyosan megsérültek, de állapotuk stabil.

A kétéves gyermek életét már nem tudták megmenteni.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.