Kételyek Haider halálával kapcsolatban

Nem, nincs semmiféle összeesküvés elmélet, senki nem gondolja, hogy Jörg Haider merénylet áldozata lett volna, avagy a balesetet valamilyen tudatosan beadott szer idézte volna el - nyilatkozott Dieter Böhmdorfer, a család ügyvédje, egyben az elhunyt politikus barátja - egykori igazságügyi minisztere. A közlésre az a hír adott okot, hogy elhalasztják Haider holttestének hétfőre tervezett hamvasztását.

Van  még néhány alaposabban kivizsgálnivaló - tette hozzá az özvegy a nyilatkozathoz, s nem zárta ki egy esetleges második boncolás lehetőségét. Claudia Haider ugyanis nem hisz abban, hogy férje véralkoholszintje 1,8 ezrelék lett volna, és nem érti, hogyan vehetett volna magához ilyen mennyiségű szeszesitalt abban a másfél órában, amely a nyilvános hely elhagyása és a baleset között eltelt, s amelynek részletei nem ismertek.

Tanúk bizonyítják, hogy Haider a rendezvényen nem ivott - ez felesége és az ügyvéd-barát állítása szerint egyébként sem volt szokása. Vagyis Claudia Haider kétségbe vonja az igazságügyi orvos szakértői jelentés helyességét. Az özvegy azonban cáfolja azt a híresztelést, hogy egy második boncolást külföldön végeznének el. Az biztos, hogy férje holttestét nem viszik a határon túlra - mondja.

Az igazságügyi szervek elismerik, hogy Haider mobiltelefonját nem vizsgálták, tehát elképzelhető, hogy figyelmét hívás, vagy sms terelte el. Ám az ellenőrzésre semmi szükség nem volt, hiszen a baleset nem okozta más személy sebesülését, vagy egyéb károsodását (ilyenkor véralkoholszintet sem szokás mérni, amelynek nyilvánosságra hozásáért a család be is perelte az ügyészséget - a szerk.).

Claudia Haider  semmit nem akar eltitkolni, így amint a teljes igazság birtokában lesz, készséggel áll a nyilvánosság elé. Most azonban semmiféle pletykára nem kíván reagálni - tudatta a közvéleménnyel.

(BÉCS)

Haider temetése
Haider temetése
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.