Két szamár tépett szét egy férfit Vas megyében

Az állatok valószínűleg megijedtek a motoron közlekedő férfitól, ezért támadtak rá: szörnyű sebeket ejtettek a testén, az egyik kezét még le is harapták. Hasonló esetre még csak példa sem volt hazánkban.

A tragédia a Vas megyei Magyarszecsőd külterületén, egy tanya bejáratánál történt, a két vad szamár egy magyarszecsődi tanyán végzett a 65 éves férfival, szó szerint széttépték. A 65 éves nyugdíjas tűzoltó holttestére az állatok tulajdonosa talált rá saját portája bejárata előtt.

A két szamár a motorjáról „szedte le” a nyugdíjas tűzoltót, majd mintegy ötven métert hurcolta a férfit. Ruháját letépték róla, és az egyik végtagját is leharapták. A Bors információi szerint a szamarak gazdája azt mondta a rendőrségnek, hogy ő bezárta a tanyája kapuját, nem tudja, hogyan nyílhatott ki. A kiérkező állatorvos először arra gyanakodott, hogy a nagytestű házőrző kutyák végezhettek a férfival, azonban a későbbi vizsgálat során bebizonyosodott, hogy a két szamár, Muki és Szamóca támadt rá a férfira.

– Megfigyelés alá helyeztük az állatokat – mondta dr. Lantos Zoltán, a területi illetékes járási hivatal főállatorvosa. – Valószínűleg a csődőr a területét félthette, a szerencsétlen ember rosszkor volt rossz helyen. Hasonló eset Magyarországon még nem fordult elő – tette hozzá a főállatorvos.

A szamarak tulajdonosa nem kívánt nyilatkozni. Horváth Ágnes, az elhunyt lánya elmondta, harminc éve van meg a hétvégi házuk, ahová rendszeresen kijártak. A szamarak és gazdájuk pár éve költöztek oda.

– Édesapám egy ideig etette az állatokat, de azok egy idő múlva láthatóan agresszívvé váltak. Mondtuk is apunak, hogy tegyen bejelentést, de ő nem akart bajt hozni a szomszédra. A rendőrök megállapították, hogy aput a motorról hátulról szedte le a két szamár. Nem találok szavakat, a halála előtti napon még édesanyám születésnapját ünnepeltük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.