Szándékosan gyújtották föl az orosházi kínai áruházat?

Leégett egy kínai áruház Orosházán. Nem sérült meg senki. A kár legalább százmillió forint. A legújabb hírek szerint a rendőség szándékos gyújtogatást feltételez.

Legkevesebb százmillió forintos kár keletkezett abban az áruházban, amely hétfőre virradó éjszaka gyulladt ki Orosházán, a Könd utcában. Az ismeretlen okból keletkezett tűz miatt a legmagasabb, ötös fokozatú riasztást rendelték el, összesen kilenc gépjárművel és negyven tűzoltóval vonultak a helyszínre. A lángokat több mint két óra alatt oltották el a helyből, Mezőkovácsházáról, Hódmezővásárhelyről, Szentesről és Békéscsabáról érkezett szakemberek.A kínai termékeket forgalmazó áruház földszintjén 500 négyzetméter teljesen kiégett, és hasonló kár keletkezett a tetőtérben kialakított, egyelőre üres lakásokban is.

Orosháza, 2009. április 27.
Egy tűzoltó szalad Orosházán annál a lángoló kínai termékeket forgalmazó áruháznál, amely eddig ismeretlen okból borult lángba hajnalban. A néhány éve épült lakásokkal egybeépített áruházhoz a legmagasabb, ötös fokozatú r
Orosháza, 2009. április 27. Egy tűzoltó szalad Orosházán annál a lángoló kínai termékeket forgalmazó áruháznál, amely eddig ismeretlen okból borult lángba hajnalban. A néhány éve épült lakásokkal egybeépített áruházhoz a legmagasabb, ötös fokozatú r

A tűzeset során személyi sérülés nem történt, a kár pontos nagyságát és a tűz keletkezésének okát még vizsgálják.

Nem zárható ki az idegenkezűség az orosházi áruháztűz keletkezésében - közölte a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője. Gáti Zoltán elmondta: a tűz nagysága, kiterjedtsége, valamint hogy egyszerre több helyen is égtek a lángok indokolják az idegenkezűség gyanúját. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya közveszélyokozás és rongálás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.