Két hét múlva nyit a Zöld Piramis

Szinte az összes állat megérkezett már a Nyíregyházi Állatpark új látványosságába, a két hét múlva nyíló Zöld Piramisba.

Az afrikai és ázsiai elefántok, cápák, komodói varánuszok mellé egy komplett orángutáncsalád, antilopok, gorillák és orrszarvúak érkezését is várják a következő napokban.A hollandiai Antwerpen állatkertjében javában tart a Nyíregyházára szánt indaiorrszarvú-tehén szállítóládába történő beszoktatása. Ezen kívül orix antilopok érkeznek, melyeket párban láthatnak majd a látogatók, de a jelenleg az angliai Howletts állatkertben élő gorillacsalád tagjai is átköltöznek a Zöld Piramisba - mondta el Papp Endre, a park szakmai igazgatóhelyettese.

A Nyíregyházi Állatparkban gőzerővel készülnek az átadásra, melynek keretében szakmai konferenciát is szerveztek: az Európai Állatkertek Szövetsége (EAZA) tizenöt tagországának mintegy ötven, a kisemlősökkel, a kisragadozókkal és az erszényes fajokkal foglalkozó munkatársa adott számot szerdán a tudományos munkásságáról, a szaporítás, a gondozás legújabb eredményeiről.

A tanácskozás szünetében megtartott sajtótájékoztatón Gajdos László, az állatpark igazgatója kiemelte: nagyon sok ritka és felbecsülhetetlen értékű állatfaj került a szövetség közvetítésével Nyíregyházára, amely az egyes fajmegőrzési programok keretén belül helyezi ki az állatokat azokba az állatkertekbe, ahol számukra a túlélési esélyek minden szempontból biztosítottak.

A szabolcsi megyeszékhelyen április 30-án adják át az 1,6 milliárd forintból felépített, közel 3800 négyzetméteres, az úgynevezett Ócenáriumot és trópusi esőerdőházat magában foglaló Zöld Piramist.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.