Két hajó ütközött össze Hollandiában, emberek estek a vízbe

Összeütközött Hollandiában pénteken egy teherszállító hajó és egy kis komp, utóbbi utasai a vízbe zuhantak - jelentette a holland média.

A baleset Amszterdamtól néhány kilométerre délre, az Északi-tengert a Rajnával összekötő csatornán történt. Az ütközés nyomán a komp felborult, vezetőjét egyelőre nem találják.

Más sérültről a hatóságoknak nincs tudomásuk, a helyszín átvizsgálása a délelőtti órákban még tartott.

A komp csak gyalogosok szállítására szolgált, sajtójelentések szerint legfeljebb tucatnyi utas fért el rajta. Helyi közlések szerint leginkább diákok használják, de pénteken a holland iskolákban nem volt tanítás.

A német teherhajó kapitányát a hatóságok kihallgatták. A nagy forgalmú csatornán a közlekedést órákra leállították a baleset miatt.

Áldozatok után kutatnak mentők egy gyalogosokat és kerékpárosokat szállító, felborult komp mellett az Amszterdam-Rajna-csatorna vizében
Nieuwer ter Aa, 2010. október 22. Áldozatok után kutatnak mentők egy gyalogosokat és kerékpárosokat szállító, felborult komp (a háttérben) mellett az Amszterdam-Rajna-csatorna vizében Nieuwer ter Aában 2010. október 22-én, miután a komp összeütközött egy német teherhajóval. A komp vízbe esett utasai közül egyelőre senkit sem találtak meg. (MTI/AP/Evert Elzinga)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.