Két évet kapott egy tanárverő asszony Nógrádban

Jogerősen két év börtönre ítélt a Balassagyarmati Törvényszék egy mátraverebélyi nőt, aki bántalmazott egy tanárt az iskolában 2011 novemberében - közölte a törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Barsi József elmondta: a Salgótarjáni Városi Bíróság tavaly októberben két év börtönre ítélte Rácz Györgynét közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés miatt. A vádlott és védője akkor enyhítésért fellebbezett, de a törvényszék most helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

A bíróság arról is rendelkezett, hogy az asszony nem bocsátható feltételes szabadságra.

A szóvivő ismertette: Rácz Györgyné 2011. november 28-án ment be a mátraverebélyi általános iskolába, ahol a tanteremben, a gyerekek szeme láttára kiabált a pedagógussal, akit térden is rúgott, majd arcon ütött. A tanár könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az asszony azért akarta felelősségre vonni a pedagógust, mert állítása szerint korábban megverte a fiát. A nyomozás szerint a vádaskodás alaptalan volt.

A bíróság súlyosbító körülményként értékelte, hogy a vádlott többszörösen büntetett előéletű - már tízszer volt büntetve lopásért -, azt viszont enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy beismerő vallomást tett, és bocsánatot kért a pedagógustól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.