Két ember fagyott halálra Borsodban

Két ember vesztette életét kihűlés miatt hétfőn Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, velük együtt már tizenheten haltak meg a hidegben - tájékoztatta a rendőrség kedden az MTI-t.

Vilmányban egy 55 éves férfit lakása fűtetlen nyári konyhájában találtak holtan; az elsődleges orvosi vizsgálat alapján az egyedül élő férfi halálát kihűlés okozhatta, a lakóépületben a hőmérséklet megegyezett a kintivel - ismertette Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ormosbányai otthonában egy szintén egyedül élő 51 éves férfi halt meg. A helyszíni szemle során a rendőrök megállapították, hogy a lakás több ablakából hiányzik az üveg, azokat a tulajdonos függönnyel igyekezett pótolni. A férfit korábban már fagyásos sérüléssel kórházban kezelték, ahonnan saját felelősségére távozott. A kályha tűzterében csak kihűlt hamut találtak.

A szemle során idegenkezűségre utaló nyomot nem találtak, a rendőrség mindkét esetben közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset pontos körülményeit.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében az előző télen összesen 16 kihűléses haláleset történt, míg a mostani hideg idő már 17 emberéletet követelt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.