Két méter magas kenguru tartja rettegésben Brisbane-t

Kutyasétáltatók és golfozók is találkoztak a leírások szerint két méter magas, 95 kiló körüli állattal. A bokrok közül hirtelen előbukkanó erszényest az egyik járókelő le is filmezte.

Az ausztrál város környékén nem ritkák a vadállatok, és kenguruk is rendszeresen meglátogatják a külső kerületeket, ez a példány azonban különösen nagynak számít a hozzáértők szerint is – írja a Daily Mail.

A kenguru alapvetően békés állat. Növényevő, így csak akkor támad, ha veszélyben érzi magát, vagy ha élelmet rejtegetnek előle. Ausztráliában az elmúlt években számos alkalommal támadtak emberre a kenguruk. Az esetek egy részében az áldozat súlyos sérüléseket szenvedett. A kenguruknak igen sok faja létezik, akadnak mindössze háromkilós, félméteres példányok is. A komolyabb sérüléseket a brisbane-ihez hasonló méretesebb állatok okozzák. A halállal végződő kengurutámadások azonban ritkák, az utolsó ismert eset 1936-ban történt.

Egy kifejlett kenguruval nem tanácsos harcba keveredni. Gyomorba rúghat, arcon üthet, de éles karmaival akár az ember hasát is felhasíthatja. Elmenekülni szintén nem tanácsos, mert a kenguru könnyedén utolér és lerúg.

A legjobb, ha megpróbálunk távolságot tartani vagy valamilyen akadály mögé húzódni, esetleg feltartunk egy nagy faágat. Ha az állat mégis ragaszkodik a harchoz, a legjobb, ha összegömbölyödünk és megvárjuk a segítséget.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.