Két kisfiú húzta partra a négyévest a kecskeméti strandon

Majdnem a vízbe fulladt vasárnap egy négyéves kislány a kecskeméti strandon. A vízen lebegő gyereket két tízéves fiú vette észre, ők vitték ki és szóltak az úszómesternek. Szerencsére egy orvos testvérpár is volt a strandon, így azonnal elkezdhették az újraélesztést – írja a baon.hu.

A Bács-Kiskun megyei hírportál azt írja, a négyéves külföldi kislány a 120 centiméter mély élménymedencébe fulladt bele kis híján. Életét annak köszönheti, hogy két tízéves fiúcska, Német Sándor és Német Dániel észrevették, kiabálni kezdtek és kihúzták a partra, ahol az úszómester átvette és elrohant vele az elsősegélynyújtó helyiségbe.

A kislánynál sürgősen meg kellett kezdeni az újjáélesztést.

A kiabálásra felfigyelt egy a strandon pihenő orvos testvérpár is, akik azonnal mentek megnézni, miben segíthetnek. Dr. Kis Annamária altató intenzív terápiás gyakorló rezidens, aki korábban mentősként is dolgozott és dr. Kis Zsuzsanna belgyógyász szakorvos a helyszínen szolgálatot teljesítő szakápoló segítségével visszahozták az életbe a gyereket.

– Ami aznap a strandon történt, az maga volt a horror, amikor a kislányt kihúzták a vízből, gyakorlatilag halott volt. A kisebbik lányom, aki mentős is volt, azt mondta, lehetetlenség lett volna visszahozni a halálból a kislányt, ha nem lett volna ott még két orvos – mondta a szabadnapos doktornők édesanyja a hírportálnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.