Két hónap különbséggel született egy ikerpár

Az esetet orvosi csodaként emlegetik: a 41 éves nő novemberben szülte meg az első babát a bukaresti kórházban, ikertestvére viszont csak januárban jött világra. Ez úgy fordulhatott elő, hogy a két csecsemő külön embriózsákban és külön méhlepényen volt.

Bár a két kislány iker, mégis különböző naptári évben, közel két hónapos különbséggel látták meg a napvilágot. Az első baba hét hónapra, még novemberben született természetes úton, ám miután világra jött, a nőnél abbamaradtak a szülési fájások. Az orvosok azt gondolták, hogy kishúga is nemsokára megérkezik, ám a második baba végül csak januárban született meg, császármetszéssel – írja a Daily Mail.

Mindkét babának alacsony volt a testsúlya, de míg az első alig nyomott 900 grammot, másfél hónappal később született testvére már meghaladta az egy kilót. A babák születésük után inkubátorba kerültek, végül a napokban mindkettejüket hazavihették a szülők. A kislányok szépen fejlődnek, az első csecsemő most már 2,2 kiló, míg testvére közel 3.

A babák külön embriózsákban és méhlepényen voltak, vagyis nem egy-, hanem kétpetéjű ikrek. Nem túl gyakran, de előfordul, hogy egy ikerpár tagjai nem azonos napon születnek, de akkor is mindössze néhány nap eltérés van a babák között.

A mostani eset tehát ritkaságszámba megy, ám nem példa nélküli, sőt, még csak rekordot sem döntött. Két éve egy ír nő három hónap különbséggel hozta világra ikerlányait, Amy június 1-jén, míg a húga, Katie csak augusztus 27-én született. A lányok bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe is, mint az az ikerpár, amelynek tagjai a legnagyobb eltéréssel születtek a világon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.