Két év után emeltek vádat a biciklist elgázoló BKV-sofőr ellen

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség azzal a buszsofőrrel szemben, aki 2014-ben a Thököly úton elsodort egy a buszsávval közös kerékpársávban szabályosan haladó biciklist.

A vádirat szerint az akkor buszsofőrként dolgozó 50 éves vádlott 2014. június 23-án a délutáni órákban a XIV. kerület, Thököly úton vezette a 133-as számú csuklós autóbuszt. A sofőr észlelte az előtte szabályosan haladó kerékpárost, de a szűkülő sávok ellenére nem változtatott a haladási irányán és nem lassított, meg akarta előzni a biciklist.

Az előzésnél a kerékpár kormány érintkezett a busz oldalával, aminek következtében a kerékpáros elvesztette az egyensúlyát és a járda szélén lévő terelő oszlopot is érintve a járdára zuhant. A sofőr nem észlelte az ütközést, később az utasok jelzésére ment vissza a baleset helyszínére - áll az ügyészség közleményében

Az 50 éves férfival szemben a vád közúti baleset gondatlan okozásának vétsége. Az ügyészség pénzbüntetés kiszabását, valamint közúti járművezetéstől történő eltiltást indítványozta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.