Két és fél évet kapott az ikerbabákat elgázoló érdi nő

Ma hirdetett ítéletet a Budaörsi Járásbíróság annak az asszonynak az ügyében, aki 2012 júniusában belehajtott Érden egy az úttest szélén tolt iker babakocsiba, melyből két csecsemő kirepült. A kislányok olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a kórházban meghaltak – írja közleményében a Budapest Környéki Törvényszék.

Szerdán bűnösnek mondta ki a bíróság H.-né T. C.-t gondatlanságból elkövetett halálos közúti baleset okozásában. A nem jogerős végzés szerint a 65 éves érdi asszonyt 2 év 6 hónap fogházbüntetésre ítélték, ebből 1 év 3 hónapot kell ténylegesen leülnie, továbbá 4 évre eltiltották a járművezetéstől.  

Ahogy azt annak idején mi is megírtuk, 2012. június 18-án nem sokkal este fél kilenc előtt elgázoltak egy az úttest szélén tolt babakocsit, benne a két és fél hónapos ikrekkel. A kislányokat az anyjuk tolta menetiránnyal szemben, nem sokkal tőle lemaradva haladt a férje.

Az anya észrevette a feléjük tartó autót, ezért megállt, hogy az kikerülhesse őket, ám mikor látta, hogy a kocsi nem lassít, megpróbált gyorsan lehúzódni az út menti füves, tujákkal beültetett, kiemelt szegéllyel határolt területre.

A sofőr azonban egyáltalán nem észlelte az út mellett történteket, mivel a szemébe sütött a lenyugvó nap, ráadásul nem az utat figyelte, hanem a bal oldali első ajtóra szegezte a tekintetét.

Az ütközés az akkor már ferdén álló babakocsi elejét érte akkora erővel, hogy a kislányok kirepültek belőle a füves, tujás területre.

A gyerekeket a budapesti Szent János Kórházba szállították életveszélyes koponyasérüléssel, egyikük még aznap meg is halt. A másik kislány június 20-án hunyt el a kórházban.

A bíróság megállapította, hogy a szülők szabályosan közlekedtek, a járdán a babakocsival nem tudtak volna haladni. Bár a rossz látási viszonyok miatt az autó vezetőjének nagyjából 2 másodperce lett volna cselekedni, miután észlelhetővé vált számára a babakocsis asszony, de éppen a szembe sütő nap miatt kellett volna nagyobb körültekintéssel közlekednie és lassabban haladnia.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, az ügyész pedig 3 nap gondolkodási időt kért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.