Két és fél év börtönt kapott a rasszista támadó

Jogerősen két és fél év börtönre ítélte a Kaposvári Törvényszék hétfőn azt a 19 éves fiatalembert, aki tavaly májusban azért támadt rá egy vele egykorú fiatalra, mert roma származásúnak hitte.

A vádlott egy acélbetétes bakanccsal hátba rúgta a sértettet, és amikor a földre esett, ököllel is bántalmazta, származására utalóan szidalmazta a fiút.

Első fokon a bíróság három év hét hónap börtönbüntetésre ítélte a vádlottat közösség tagja elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt. A másodfokon eljáró törvényszék 13 hónappal csökkentette a börtönbüntetést, amit a bíró részben azzal indokolt, hogy a vádlott az elkövetés idején még fiatalkorú volt, részben pedig eddigi büntetlenségével.

A vádlott az első fokú tárgyaláson még tagadta a bűncselekmény elkövetését, sőt azt is, hogy aznap késő este ott lett volna annak a szórakozóhelynek a közelében, amely előtt a sértettet bántalmazták. A hétfői tárgyaláson már elismerte, hogy megverte az akkor még fiatalkorú fiút, és azt mondta: megbánta, amit tett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.