Készül a Bridget Jones harmadik kötete

Tizenhat évvel az első regény után Helen Fielding ismét Bridget Jones-történeten dolgozik: a folytatás a milliók által megszeretett, örökké fogyókúrázó és a boldogságot hajszoló szingli újabb kalandjait elmesélő kötet jövőre jelenik meg.

A népszerű szinglitörténet első kötete, a Bridget Jones naplója 1996-ban jelent meg, a folytatás, a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök! pedig 1999-ben. A két regényt világszerte negyven nyelven több mint 15 millió példányban adták el, ezért borítékolható volt a megfilmesítés.

Renée Zellweger a szerzővel
Renée Zellweger a szerzõvel

Az első filmet végül 2001-ben, míg a másodikat 2004-ben mutatták be, Renée Zellweger, Colin Firth és Hugh Grant főszereplésével. A film óriási siker lett, a főszereplő, Renée-t az Oscar és a Golden Globe legjobb női főszereplő kategóriájában is jelölték. 

Helen Fielding az utóbbi évtizedben többnyire Los Angelseben élt. Két éve tért vissza Londonba és akkor kezdte el komolyan foglalkoztatni a harmadik Bridget Jones-regény megírása.

Az írónő elmondta, hogy a második kötet óta nagyot változott a világ, nagy szerephez jutottak az online közösségi portálok, ezért a twitterező, sms-ező világ is beépül az új történetbe.

„Én is továbbléptem, és az ő élete is halad előre. Azért még mindig le akar szokni az alkoholról és a dohányzásról, és persze fogyókúrázik” - idézte az írónőt a BBC.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.