Keszthely környékén ténykedő betörőbandát kaptak el

Keszthelyen és környékén elkövetett sorozatos betörések, lopások miatt került előzetes letartóztatásba öt ember - mondta el szerdai zalaegerszegi sajtótájékoztatóján a keszthelyi rendőrkapitány.

Horváth István arról számolt be, hogy a négy férfi és a nő tavaly március óta több keszthelyi és Keszthely környéki családi házba tört be, és készpénzt, karórákat ékszereket lopott el.

Többségében németek birtokában lévő házakat figyeltek meg, a betöréseket akkor követték el, amikor a tulajdonosok vacsorázni mentek. Befeszítették az ajtót vagy az ablakot, módszeresen átkutatták a házakat, majd az értéktárgyakkal, készpénzzel távoztak.

A rendőrök a napokban Fejér megyében fogták el az öt embert, amikor éppen el akarták adni a lopott holmikat. A 28 éves G. Nikolett ekkor a melltartójába rejtette az ékszereket, egyik társuk, a 33 éves Gy. Csaba pedig a kocsijában próbált elbújni a rendőrök elől.

A jelentős értékre elkövetett betöréses lopás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított eljárásban a 26 és 42 év közötti elkövetőket a Zala Megyei Törvényszék előzetes letartóztatásba helyezte.

Horváth István az MTI kérdésére hozzátette: a gyanúsítottak az eddigi információk szerint csaknem négymillió forint értéket tulajdonítottak el betöréseik során.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.