Késsel és fejszével támadtak a rendőrökre

Rendőrökre támadt két férfi Fegyverneken, miután a rendőrök lopás miatt felkeresték őket, és intézkedni akartak velük szemben a lakásukon - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Balázsné Busku Terézia tájékoztatása szerint felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették és gyanúsítottként kihallgatta őket a Szolnoki Nyomozó Ügyészség. A két férfi már korábban is követett el hasonló bűncselekményt.

Az eset körülményeiről a szóvivő elmondta, a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság járőrei ellopott kerékpárok ügyében keresték a fel a két férfit. Az udvaron az egyik gyanúsított bozótvágó kést, míg a másik fejszét vett magához, majd az intézkedő rendőröket megöléssel fenyegették.

A rendőrök az erőszakos fellépés láttán jelezték, hogy akár kényszerintézkedést is alkalmazhatnak. Ekkor a gyanúsítottaktól egyikük felesége elvette az eszközöket. A Szolnoki Nyomozó Ügyészség kezdeményezi a két őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.