Késsel támadt az ápolóra, felfüggesztettet kapott érte

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság egy 22 éves férfit, aki késsel támadt egy kórházi ápolóra - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-t.
Ibolya Tibor főügyész közölte: a férfit kedd éjjel egy fővárosi szórakozóhelyről erősen ittas állapotban szállították be a kórházba, ahol már az elhelyezésekor agresszív magatartást tanúsított. Állapotát óránként ellenőrizte egy ápoló, akit hajnali 4 óra körül a férfi minden előzmény nélkül egy magánál tartott késsel megtámadott: a hasa irányába csapott, ennek következtében a kórházi dolgozó könnyebben megsérült.

A nyomozást a XX. kerületi rendőrkapitányság folytatta le, annak nyomán a kerületi ügyészség a férfit még az őrizet ideje alatt bíróság elé állította. A bíróság a váddal egyezően állapította meg a férfi bűnösségét és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, valamint súlyos testi sértés kísérlete miatt egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását három évre felfüggesztette.

A tárgyaláson eljáró ügyész fellebbezett az ítélet ellen, letöltendő börtönbüntetést kérve az elkövetőre - áll a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.