Késnek a vonatok Kelet-Magyarországon

A hőség, illetve műszaki hiba miatt több kelet-magyarországi vonalon jelentős késéssel közlekednek a vonatok hétfő este - közölte a Mávinform az MTI-vel.
A közlemény szerint a Szerencs-Nyíregyháza vonalon Tokaj és Rakamaz között és Nyírtelek állomás közelében is meghibásodott a biztosítóberendezés. Itt a vonatok lassabban közlednek, emiatt 30-40 perces késések alakultak ki, de néhány távolsági vonat 60-70 percet is késik.

A Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony fővonalon Karcag és Püspökladány között romlott el a biztosítóberendezés. Ezen a szakaszon pályafelújítás miatt csak az egyik vágányt használhatják a szerelvények, most ezen az egy vágányon is lelassult a közlekedés. Az erre utazóknak 30-70 perces késésekre kell számítaniuk.

A vasúttársaság szakemberei dolgoznak a biztosítóberendezések helyreállításán.

A Nyíregyháza-Mátészalka-Fehérgyarmat és a Debrecen-Nyírbátor-Mátészalka vonalon a felforrósodott sínek miatt vezettek be sebességkorlátozásokat. A mellékvonalakon tovább növeli a vonatok késését, hogy a Szerencs-Nyíregyháza vonalon és a záhonyi fővonalon érkező csatlakozó vonatok is jelentős késéssel közlekednek. Az utasoknak ezeken a vonalakon 30-40 perces késésekkel kell számolniuk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.