Késekkel akart felszállni a pilóta – letartóztatták

A brit hatóságok letartóztatták a Cathay Pacific légitársaság Londonból Hongkongba induló repülőgépének pilótáját, mivel kések voltak nála.

A rendőrséget a londoni Heathrow repülőtér személyzete értesítette szombaton, hogy a repülőgép-személyzet egyik tagjánál kések vannak. A Cathay Pacific pilótáját a hatóságok őrizetbe vették, és azzal gyanúsítják, hogy nyilvános helyen támadófegyvert viselt - számol be az esetről a Guardian.

Egyelőre nem ismert, hogy a pilóta miért vitte fel a késeket a repülőgépre. A repülőgép szabályzat tiltja, hogy a személyzet, vagy bármely utas szúró vagy vágó eszközt vigyen fel a gép fedélzetére.

A pilóta óvadék ellenében távozhatott, míg a nyomozás tart. A hatóságok a Heathrow reptéren is további vizsgálatokat folytatnak le, hogy kiderüljön, a pilóta hogyan vihette fel a késeket a gépre. A légitársaságnál azt mondták, hogy a pilóta a kézipoggyászában vitte fel a vágó- és szúróeszközöket a repülőre.

A Cathay Pacific szóvivője megerősítette, hogy a személyzettel kapcsolatos probléma miatt a légitársaság Londonból Hongkongba induló járata, 262 utassal a fedélzetén több órás késéssel szállt fel vasárnap délután Londonból.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.