Kereszttel kezében találtak a megerőszakolt apácára

Beismerte tettét két betörő, akik előbb betörtek egy dél-afrikai zárdába, majd ott végeztek egy nyolcvanhat éves apácával.

Az ittas rablók élelmiszert akartak elvinni a durbani kolostorból és annak zárdájából, amikor Gertrud Tiefenbacher nővér rajtakapta őket és rájuk kiáltott hálója ajtajából. Egyikük ekkor odament az apáca szobájához, megragadta őt, és betaszította a szobába.

A huszonhat éves férfi ezután megkötözte és megerőszakolta a nyolcvanhat éves apácát. Miután befejezte szörnyű tettét, a szobában lévő elektromos írógéphez kötötte őt, és nedves törölközőt tett az arcára, hogy megfulladjon.

Daily Star azt írja, Tiefenbacher nővér még élt, amikor a férfi otthagyta őt. Az apáca holttestét másnap a padlón fedezték fel, amint a kezében egy rózsafüzér keresztjét szorongatja.

A másik huszonhat éves betörő, Sibongiseni Phungula azt kívánta, bárcsak meg nem történtté tehetné azt, amit a társa és ő tett. A két férfi a bíróságon elismerte tettét, és hogy élelmiszert és egy porszívót loptak el, mielőtt elhagyták a bűntény helyszínét. A tettesek beismerték azt is, hogy a betörés előtt alkoholt ittak egy kocsmában.

A dél-afrikai Katolikus Püspöki Konferencia gonosz és barbár támadásnak minősítette a két rablógyilkos tettét. A zárdában Tiefenbacher nővért úgy írták le, mint egy anyáskodó személyt, aki szeretett levelezni egykori diákjaival, más apácákkal és rokonaival. A hatóságok azt még vizsgálják, hogyan sikerült a két elkövetőnek a szigorú szabályzatú zárdába bejutnia, ahova férfiak még soha nem tehették be a lábukat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.