Keresik az ország legszebb virágát

Jelenleg magasan a napraforgó vezeti a Magyarország legszebb virágát kereső internetes szavazást, a második helyen egyelőre a dália, harmadikon a ciklámen áll.

A Facebookon elindított szavazáson 24, Magyarországon élő virág indult, de a versenyben néhány olyan növény is szerepel, amely nem a köznapi értelemben használatos virág fogalmának felel meg, de virágzáskori látványa, kultúrtörténeti szerepe vagy csak virágainak színe miatt helye van a megmérettetésben. A közönségszavazást egy "csináld magad" oldal hívta életre, a nyertes virág színe pedig falfestékként él majd tovább - adták hírül közleményben a szervezők.

A napraforgó az őszirózsafélék családjába tartozik és az észak-amerikai indiánok már 3000 éve termesztették. A kedvelt haszonnövény Magyarország legnagyobb területen termesztett olajnövénye, olajának kedvező élettani hatásai miatt gyógynövénynek számít, de vágott formában sokan használják különböző terek díszítésére is. 

Szavazni a közösségi portálon, azonban mindenki csak egy voksot adhat le június 25-ig. További részletekért kattintsanak ide.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.