Kerékpárút épül Újbudán, hétfőtől forgalomkorlátozás lesz

Kerékpársávokat épít és felújítja az útpályát a XI. kerületben, a Bogdánfy utcában, az Irinyi József utca és a Dombóvári út közötti szakaszon a Budapesti Közlekedési Központ. A hétfőn kezdődő és november elejéig tartó munkálatok ideje alatt forgalomkorlátozásra kell számítani - közölte a BKK vasárnap az MTI-vel.

Összesen egy kilométer hosszan létesül új, biztonságos kerékpáros infrastruktúra Újbudán, ehhez európai uniós forrásokat is felhasznál a társaság. A Bogdánfy utcai tervezett kerékpáros nyomvonalon a Dombóvári út és az Irinyi József utca között létrejövő fejlesztés biztosítja Dél-Buda kapcsolatát a Móricz Zsigmond körtér, illetve a pesti oldal irányába.

A fejlesztési szakasz négy meglévő, kerékpáros létesítményt köt össze: a Karinthy Frigyes úti, a Hamzsabégi úti és a Dombóvári úti kerékpárutakat, valamint az Infoparkban lévő nyomvonalat, amely szintén a Duna-parti Eurovelo nyomvonalhoz kapcsolódik. Két helyszínen létesül biztonságos kerékpártároló összesen 32 férőhellyel.

Hétfőtől várhatóan november 8-ig hét ütemben jelentős forgalomkorlátozásokra, sávelterelésekre, továbbá jelzőőrös forgalomirányításra, hétvégi és éjszakai munkavégzésekre is kell számítani a Bogdánfy utca és az Irinyi József utca, valamint Bogdánfy utca és a Budafoki út csomópontjában, továbbá a Dombóvári úti csomópontnál - áll a közleményben.

Budapesten az idén mintegy 16,8 kilométeres szakaszon lesznek kerékpározást elősegítő beruházások.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.