Kerékjegyet bocsátanak ki a Tata-Tatabánya kerékpárút fejlesztéséhez

Civil adományokból tervez tájékoztató táblákat kihelyezni a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége a Tata és Tatabánya közötti kerékpárútra.

Kétszáz és ötszáz forintos "kerékjegyeket" bocsát ki a szövetség. A befolyó pénzből olyan információs táblák kerülnének a hét kilométeres kerékpárútra, amelyek a természeti értékekre hívják fel a figyelmet. A szövetség útjelzőket is állítana, amelyek az új nyomvonalra irányítanak - mondta a szervezet elnöke az MTI-nek szerdán. Horváthy Lóránt emlékeztetett: az Által-ér völgyében vezető út nemzetközi madárvédelmi területen keresztül halad.

A kerékpárút félmilliárd forintos költségét pályázaton nyerte el a két település és a köztük fekvő Vértesszőlős önkormányzata, a beruházásnak 2012 végére kell elkészülnie. A nyomvonal a tatai Öreg-tóba ömlő Által-ér völgyében húzódik. Tata 35 millió forint saját forrással járul hozzá a fejlesztéshez, mert az út egy része a város belterületén halad, és ennek megvalósításához a pályázat nem ad forrást.

A három település között jelenleg csak az 1-es úton lehet kerékpárral közlekedni, ez azonban az erős emelkedők és a jelentős forgalom miatt nem biztonságos. A főút mellett nem lehet kerékpársávot létrehozni, mert a nyomvonalon vasúti felüljáró is van. Az új kerékpárutat a felmérések szerint 2200 ember használja majd naponta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.