Kerekes bárszéket gyártott lustáknak a Honda

A Honda nem csupán a sebesség szerelmeseire, hanem a lusta gyalogosra is gondol, ezt bizonyítja egyik fejlesztése az Uni-Cub, vagyis a kerekes „bárszék”.

Három éve mutatta be a Honda az Uni-Cub elnevezésű, egy nagy és egy kis kerékkel rendelkező személyszállító-eszköznek szánt koncepcióját. 

Az  Uni-Cub használója úgy érezheti magát, mintha egy irodai székben foglalt volna helyet, mellyel úgy közlekedhet, mint egy motoros biciklivel. A szerkezet használata roppant egyszerű, vezetője dőléssel tudja irányítani előre, hátra, jobbra és balra. De ha használója mégsem ezt az irányítási módot választaná, akkor a rajta elhelyezett joystick-kal is lehet vezérelni.

A Honda az Uni-Cubot nagyvárosi forgalomra tervezte, hogy például a fáradt vásárlónak ne kelljen gyalogolni a bevásárlóközpontban, repülőtéren, vagy múzeumban. Újratölthető lítium akkumulátorának köszönhetően több mint 100 kilogrammot képes szállítani, 6,4 km/h végsebességgel. Mivel tömeggyártásra tervezték, ezért a Honda számára rendkívül fontos volt, hogy a szerkezet biztonságos legyen. A japán vállalat most azt ígéri, a leendő vásárlókkal együtt tesztelve, tökélyre fejleszti a járművet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.