Kényszerleszállást hajtott végre Rómában a Wizz Air egyik járata

Kényszerleszállást hajtott végre Rómában a Wizz Air egyik járata szombat reggel, a landolás során sérülés nem történt.

A tájékoztatás szerint a Wizz Air Bukarestből a római Ciampino reptérre tartó járata a futómű meghibásodása miatt 165 utassal és 6 fős személyzettel a fedélzetén a római Fiumicino reptéren hajtott végre kényszerleszállást.

Közölték, a legénység biztonságosan landolt 8.15-kor, az utasok a mentőcsúszdán keresztül hagyták el a gépet. Az utasok és a legénység nem számoltak be sérülésről, a légitársaság minden segítséget megad a helyszínen.

A Wizz Air a hatóságokkal együttműködve kezdte meg az eset vizsgálatát.

A Wizz Air fapados légitársaságot a 2000-es évek elején alapította Váradi József korábbi Malév-vezérigazgató hat légitársasági, illetve más iparágakban tapasztalatot szerzett szakemberrel közösen. 

A Wizz Air jelenleg 44 darab A320 Airbusból álló flottát üzemeltet, a 3,5 éves átlagéletkorral az egyik legfiatalabb járműflottát üzemelteti a légitársaságok között. Jelenleg 16 állomásról, több mint 270 útvonalon, 92 desztinációval, 33 országba repülnek. Az idei év végére az útvonalhálózatuk 300-ra bővül majd, a foglalkoztattak száma pedig 1600-ről 1700-ra emelkedik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.