Kenderültetvényt találtak egy bajai tanyán

Kenderültetvényt találtak a bajai nyomozók egy helyi tanyán – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

Árvai Edina tájékoztatása szerint egy közterület-felügyelő tett bejelentést hétfőn arról, hogy az egyik bajai tanyakörzet ellenőrzésekor egy portán vélhetően kábítószer előállítására alkalmas kendert látott.

A helyi nyomozók a tanya kertjében 77 tő, különböző fejlődési szakaszban lévő kendert, míg a lakásban további 62 tő - már leszüretelt - növényt és szárított növényi anyagmaradványokat találtak.

A botanikus szakértő előzetes véleménye szerint a növények kábítószernek minősülő Cannabis Indica, azaz indiai kender fajtájúak.

A rendőrök a megtalált kábítószert, valamint a termesztéshez használt eszközöket lefoglalták. A Bajai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügyben kábítószer birtoklása miatt eljárást indított a 38 éves bajai M. Endre ellen.

A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását – tette hozzá a szóvivő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.