Kenderültetvény a gyerekszobában

A gyerekszobákban és a házhoz tartozó melléképületben termesztett kendernövényeket egy makói pár. A Terrorelhárítási Központ és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közös akció keretében számolta fel az ültetvényt.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a Terrorelhárítási Központ munkatársai fogták el csütörtök hajnalban azt a párt, amely a makói Soproni utca egyik házában kendert termesztett.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya ennek alapján tartott házkutatást a családi házban, ahol az emeleti két gyerekszobában, valamint az ingatlanhoz tartozó melléképületben összesen 469, élő virágzatú kendernövényt foglaltak le. Előkerült további húsz szárított úgynevezett anyatő is. Az igazságügyi szakértő előzetes véleménye szerint jelentős hatóanyag-tartalmú növényről van szó.

A rendőrök a házban lakó 42 éves férfit és 30 éves női bűntársát előállították, majd a kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel való visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.