Kegyeletsértő lopás a ravatalozóban

Egy 55 éves mosonmagyaróvári asszony pénteken a város ravatalozójában eltulajdonította az egy héttel korábban közlekedési balesetben elhunyt 9 éves kislány aranyfülbevalóját. A kegyeletsértés miatt büntetőeljárást indított a rendőrség.

Kegyeletsértés megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a rendőrség egy 55 éves mosonmagyaróvári asszony ellen, aki pénteken a város ravatalozójában eltulajdonította az egy héttel korábban tragikus közlekedési balesetben elhunyt, 9 éves kislány aranyfülbevalóját - közölte Csokán Csaba alezredes, mosonmagyaróvári kapitány.

A rendőrség az elkövetőt egy órán belül elfogta, s a lakásán tartott házkutatás során megtalálták az ellopott fülbevalót, amelyet azonnal visszaszolgáltattak a családnak - ismertette a kapitány a bűnesetet, amelyet a Kisalföld című napilap hozott nyilvánosságra.

A tettes elismerte, hogy a péntek délutáni temetés előkészületeit kihasználva odalépett a nyitott koporsóhoz, és a kislány lábánál lévő dobozból kiemelte az aranytárgyat.

A mosonmagyaróvári kapitányság jövő héten kezdeményezi az elkövető bíróság elé állítását - mondta az alezredes. Hozzátette: a kegyeletsértés egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.