Két és fél év börtön hamis kínai esküvőkért

Lise Han korábbi francia tisztviselőt 30 hónap börtönbüntetésre ítélték, mert ál-esküvői utakkal vert át kínai párokat. 

Lise Han házassági fogadalmuk megújítását ígérte a pároknak, amihez a Loire-völgy szolgált romantikus háttérként - számolt be a BBC. A szervezők azonban ígéretük ellenére nem valódi esküvői ceremóniát kínáltak, ennek ellenére kínai párok százai utaztak el Franciaországba és fizettek hatalmas összegeket, hogy a festői környezetben fényképezzék őket esküvői ruhában.

Az ügy miatt perbe fogták Lise Han mellett Jean Germaint, Tours városának korábbi polgármesterét, Francois Hollande elnök közeli szövetségesét is, ő azonban öngyilkosságot követett el. Tavaly áprilisban, a tárgyalás kezdete előtt lelőtte magát.

Han a tárgyaláson azt állította, hogy lemondott a csaló cég vezetéséről, azonban a háttérben továbbra is ő irányította a vállalatot 2007 és 2011 között. Ez alatt az idő alatt a tours-i polgármesteri hivatal turisztikai ügyekkel foglalkozó osztályán is dolgozott. Eközben a polgármesteri hivatal alvállalkozója is volt, így hatalmas profithoz jutott.

Hant csalás és közpénzek hűtlen kezelése vádjában találta bűnösnek a tours-i bíróság. Rajta kívül a férjét és két másik korábbi városi tisztviselőt is elítélték.

Emellett a bíróság elrendelte, hogy fizessenek 500.000 euró jóvátételt Tours városának és további 30.000 euró kártérítést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.