Keddig kell várni az enyhülésre

A tovább folytatódó kánikulát időnként egy-egy frissítő zápor szakítja meg, de a hőmérsékletek továbbra is 35°C körül várhatóak. Kedden már néhány fokot mérséklődik a nagy meleg.

Szombaton főként északon, a Duna vonalától keletre, valamint a Bakony és a Mecsek térségében alakulhatnak ki frissítő záporok, zivatarok, a hevesebbeket jégeső és viharos széllökések kísérhetik, de ennek ellenére marad a kánikula. A délnyugati szél helyenként megélénkülhet, 31-36°C várható.

A hét utolsó napján elsősorban északon és a Tiszántúlon alakulhatnak ki elszórtan záporok, zivatarok. A Dunántúlon megélénkül, időnként megerősödik a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 37°C között alakul - jósolja az Időkép.

Hétfőn a sok napsütés mellett északon és a Dunától keletre számíthatunk főként záporokra, zivatarokra. Az északnyugati szél a Dunántúlon időnként megerősödik. A maximum-hőmérséklet 31 és 37°C között alakul.

Kedden elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, néhány fokot mérséklődik a nagy meleg, a hőmérséklet a délutáni órákban 27 és 33°C között alakul. Szerdán és csütörtökön csak elvétve számíthatunk csapadékra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.