Kávékülönlegességek a hétévégén a Corinthiában

Szombaton és vasárnap hetedik alkalommal rendezik meg a KávéBár Bazárt. A hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseményének idén is az Erzsébet körúti Corinthia Hotel Budapest ad otthont. 

A kétnapos rendezvény látogatói bepillantást nyerhetnek a szakma fortélyaiba, sőt, el is sajátíthatják, hogy kell profin készíteni a kávékat vagy koktélokat. 

A belépőjegy megvásárlása korlátlan kávékóstolást biztosít. Ötven kiállító több mint kétszáz termékét: párlatokat, koktélokat és borokat kóstolhatnak végig ingyenesen délelőtt tíztől este hét óráig. 

A baristák és bártenderek munkájába is bepillanthatnak, ami legalább annyi izgalmat, kreativitást és kihívást jelent, mint a séfeké. Itthon is egyre népszerűbb a pult mögött alkotni. Nemcsak az éttermi konyhákban zajlik látványos fejlődés, nemzetközi színtéren is számon tartott bárjaink, kávézóink vannak és a világbajnoki címeket és hírnevet szerzett magyar barista és bártender szakembereket.

A két nap során öt országos bajnokság zajlik: a baristák szombaton a Cup Tasting, vasárnap pedig a Latte Art versenyen mérkőznek meg.A nyertesek tavasszal a Sanghajban zajló világbajnokságon képviselik hazánkat.

A Magyar Koktél- és Flair Bajnokságra szintén vasárnap kerül sor. A klasszikus és flair kategória nyertesei 2016-ban Tokióba utaznak a világbajnokságra. A baristák és bármixerek versenyei mellett a Magyar Sommelier Bajnokságot is a kétnapos rendezvény keretében tartják vasárnap a szálloda báltermében.

A Magyar Sommelier Szövetség által alapított „PAR EXCELLENCE" a magyar borkultúráért díj ünnepélyes átadására a verseny szünetében, kora délután kerül sor. Ezt követi az idei nyilvános döntő, ahol a pezsgő felszolgálástól a hibás borlap javításán, italajánláson keresztül a dekantálásig kell számot adni felkészültségükről a versenyzőknek.

A versenyek mellett számos előadásnak is helyt kap a rendezvényen. A szombati programok között a tengerentúli kávékultúráról, vagy az alternatív otthoni kávéuniverzumról, s annak minden eszközéről is hallhatnak előadást a vendégek. Közben csúcsminőségű, speciality teák, francia párlatok, méthod traditonelle eljárással készülő pezsgők, valamint top prémium forró csokoládék, kakaóhéj-tea vagy a kávéhéjból főzött cascara is kóstolópohárba kerül.

Jegyek

A napi belépő 3800 forintba kerül a helyszínen, az elővételes jegyek (napijegy 3000 Ft, kétnapi jegy 5500 Ft, napi párosjegy 2 fő részére 5500 Ft) budapesti partnerpontokon vásárolhatók és online is megrendelhetők. Részletes program a www.kavebar.hu oldalon található.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.