Katie Holmes félti Surit a Szcientológiai Egyháztól

A legfrissebb sajtóértesülések szerint Katie Holmes színésznő kizárólagos felügyeletet akar szerezni kislánya fölött, mivel félti Surit a "tagjaihoz túlzottan is ragaszkodó" Szcientológiai Egyháztól.

A kibékíthetetlen ellentétek, melyekre hivatkozva Katie Holmes beadta a válókeresetet, a szcientológiai egyház Tom Cruis által követendőnek tartott gyermeknevelési elveiben és gyakorlataiban keresendők.

Tom Cruise, Katie Holmes és lányuk, Suri
Actor Tom Cruise (R) waves to fans upon his arrival with his wife Katie Holmes (C) and their daughter Suri at Narita International Airport March 8, 2009. Tom and his family flew into Japan on Sunday to promote his movie "Valkyrie". REUTERS/Issei Kato (JAPAN ENTERTAINMENT)

Az utolsó csepp a pohárban állítólag az volt, hogy a színész felesége akaratával szembe menve el akarja küldeni hatéves lányukat a Sea Organization nevű radikális egyházi szervezethez – tudta meg a TMZ.

A Sea Orgnál a szcientológia legmagasabb szintű ismereteit adják át, és már ötéves kortól el lehet küldeni a gyerekeket, hogy szüleik nélkül cseperedjenek. A 1967-ben alakult rend eredetileg hajókon teljesített szolgálatot, innen ered az elnevezés is, bár tagjai többsége ma már a szárazföldön tevékenykedik.

Az egyházból kiváltak – köztük az Oscar-díjas forgatókönyvíró és rendező Paul Haggis – szerint a Sea Org valójában egy félkatonai szervezet, mely az egyház elitjét termeli ki, és gyerekeket dolgoztat.

Úgy tudni, Katie Holmes azért döntött a válás mellett, mert csak így tudja törvényes módon megakadályozni, hogy lányát elvegyék tőle.

A színésznő nem akarja, hogy lánya, Suri nevelését az egyház vegye át helyettük, ugyanis a kislány épp abban a korban van, amikor a tagokat elkezdik jobban bevonni a közösség életébe. Holmes úgy véli, lányának joga van saját döntést hoznia arról, hogy milyen vallást szeretne követni és mely egyház tagja szeretne lenni, amikor erre már elég érett.

A sztárpár válási szándékáról először a People magazin adott hírt. Holmes és Cruise 2006-ban házasodott össze, esküvői tanújuk a szcientológiai egyház vezetője, David Miscavige volt, aki egyben a színész legjobb barátja is. Lányuk, Suri ugyanebben az évben született meg. A nyilvánosságnak először négy hónapos korában mutatták meg a kislányt, akinek azóta a bulvármédia legalább akkora figyelmet szentel, mint híres szüleinek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.