Katalin hercegnő vonzza a pénzt

A többszörösével nőtt a bevétele a brit hercegi jótékonysági alapítványnak azóta, hogy Vilmos herceg házasságot kötött Kate Middletonnal.

A tavaly az alap 4,8 millió fontot gyűjtött össze, míg 2010-ben, vagyis még azelőtt, hogy Vilmos herceg és Kate Middleton bejelentette eljegyzésüket, mindössze 629 ezer fontot - írta a The Daily Telegraph című brit lap. 

Katalin hercegnő minden nyilvános szereplésével divathullámot indít
Kate Middleton, the fiancee of Britain's Prince William talks to children during their visit to Witton Country Park in Darwen, northern England April 11, 2011. A large crowd of well-wishers braved a downpour in northern England on Monday to cheer Prince William and Kate Middleton as they took part in their final official engagement before their wedding. REUTERS/Darren Staples (BRITAIN - Tags: ROYALS ENTERTAINMENT SOCIETY)

A leglátványosabb fellendülés az alapítványnál a tavaly áprilisi hercegi esküvő után volt, amikor is több mint 1 millió fonttal gyarapodott az alap a házasságkötés alkalmából kapott adományokból.

A hercegi pár kanadai és egyesült államokbeli múlt nyári útja is sok pénzt hozott az alapítvány kasszájába. Körülbelül 1 millió fontot hozott a kaliforniai lovaspólóverseny, Garry Barlow két decemberi koncertjéből a Royal Albert Hallban pedig 166 ezer font folyt be az alapba.

A hercegi segélyalapítvány főként veterán katonákat és azok családtagjait, hátrányos helyzetű gyermekeket támogat, például márciusban két ugandai iskola is az alapítványnak köszönhetően nyithatta meg kapuit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.