Kaszinókba száműzik a svájci pókereseket

Fekete nap ez a mai az amatőr pókerjátékosok számára – méltatlankodott a SwissPokerTour.ch szerdán, miután a svájci legfelsőbb bíróság betiltotta a kaszinókon kívüli pókerversenyeket.

Azután született az ítélet, hogy svájci kaszinók fellebbeztek egy elsőfokú bírói döntés ellen: ez még kimondta, hogy a győztes személye inkább a készségeken semmint a szerencsén múlik, így a versenyek nem korlátozódtak volna az engedéllyel  rendelkező kaszinók asztalaira, bárhol forgathatták volna a lapokat a kártyajáték szerelmesei. Ezt megfordítva a legfelsőbb bíróság azonban úgy döntött, hogy a póker mégis szerencsejáték, hiszen a játszmák kimenetele sokkal inkább Fortunán, mint a játékosok ügyességén múlik. Szerencsejátékokat pedig csak az arra külön engedéllyel ellátott helyeken szabad játszani Svájcban.

Hozzájárul a döntéshez, hogy így a tetemes, ötven százalékos nyereségadót is könnyebb behajtani, amivel az állam bevétele is nőni fog, a magánrendezésű versenyek után nem kellett adót fizetni – mondta Marc Friedrich, a Svájci Kaszinók Szövetségének elnöke.

A döntés nagy felháborodást kelt majd a kártyajáték svájci rajongói körében, akik szívesen hódoltak szenvedélyüknek éttermekben, bárokban és szállodákban is. A bajnokságok televíziós és internetes közvetítései is egyre nagyobb népszerűségnek örvendtek. Minden mégsincs veszve: a friss döntés értelmében a baráti körök nincsenek eltiltva a kisebb pókerjátszmák rendezésétől, még akkor sem, ha pénzben játszanak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.