Kártérítést követelnek a pénzosztogató dúsgazdag amerikaitól

Kártérítést követelnek Berlinben a Tiergarten park önkéntes kertészei az Eldugott készpénz (Hidden Cash) nevű jótékonysági mozgalom amerikai finanszírozójától, mert a napokban tartott "pénzvadászat" miatt komoly kár keletkezett a növényzetben.

A Német Kertművészet és Tájkultúra Társaság fővárosi önkéntesei szerint 6 ezer euró (1,9 millió forint) kárt okoztak a pénzvadászok, akik a Tiergarten aranyhalas tava melletti díszkertben eldugott borítékok után kutattak vasárnap.

A több száz ember Jason Buzi kaliforniai ingatlanvállalkozó pénzét keresve taposta össze a növényzetet. A dúsgazdag amerikai 20- és 50-eurós bankjegyeket rejtett el zöld borítékokban, és a kincskeresők alig néhány óra alatt mind a 24-et megtalálták, de a kertészek szerint 150 négyzetméternyi felületet teljesen tönkretettek a kertben - írta csütörtökön a Der Tagesspiegel című berlini lap.

A HiddenCash című Twitter-fiókon keresztül kommunikáló amerikai milliomos idén tavasszal indította el a társadalmi kísérletnek nevezett mozgalmát, amellyel másokat is adakozásra akar serkenteni.

Július közepén is volt egy kevésbé jól sikerült akciója. A Los Angeles melletti Whittierben csaknem ezren túrtak szét egy parkot a pénzes borítékai után kutatva, amivel 5 ezer dollár kárt okoztak. Buzi a Twitteren bejelentette, hogy fedezi a helyreállítás költségét. A berlini követelésről egyelőre nem nyilatkozott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.