Kártérítés jár a tatai tűzijáték sérültjeinek

Jogerősen 11 millió forint kártérítés megfizetésére ítélt a Győri Ítélőtábla egy pirotechnikai vállalkozást, mert a másodfokú döntés szerint a cég által kilőtt tűzijáték lövedéke robbant fel 2003-ban Tatán a nézők között, és három embernek maradandó látás-, illetve esztétikai károsodást okozott.

A tatai Öreg-tónál tartott tűzijáték közben, a vár közelében történt robbanás következtében egy kamaszkorú gyerek a bal szemére megvakult, az ítélőtábla az ő számára 8 millió forint kártérítést ítélt meg. Egy fiatalkorú égési sérülései látható nyomokkal gyógyultak, egy felnőtt férfi pedig részleges látássérülést szenvedett, ők 1 millió, illetve 2 millió forint kártérítést kapnak - közölte Ferenczy TAmás, az ítélőtábla szóvivője.

Az ítélőtábla kimondta, hogy a baleset miatt a tűzijátékot megrendelő egyesületet nem terheli felelősség. Az eseményt két vállalkozó bonyolította le, egyikük a tó közepéről lőtte fel a petárdákat, a másik a tatai vár mellől indította a lövedékeket. A kártérítést a vár mellé települt cég köteles megfizetni - mondta a szóvivő, aki a polgári peres eljárás miatt nem árulhatta el a vállalkozás nevét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.