Kártérítést fizet a brit bulvárlap a Pitt-Jolie-párosnak a válási álhír miatt

A News of the World január végén jelentette meg a hírt, hogy "Brangelinaék" szakításra készülnek. A színészpár hamis és magánéleti jogokat sértő híresztelés miatt azonnal beperelte a brit lapot. A kártérítés összegét nem közölték.

Kártérítést fizet Brad Pittnek és élettársának, Angelina Jolie-nak a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap, amely néhány hónapja az első számú hollywoodi álompár különválásáról közölt tévesnek bizonyult beszámolót.

A News of the World január végén világszenzációként tálalta a hírt, miszerint a kapcsolat felbontásának jogi előkészítése már tavaly decemberben megkezdődött, amikor a csak "Brangelina-klánként" emlegetett páros felkereste Los Angeles egyik legmenőbb ügyvédi irodáját az egyenlő arányú vagyonmegosztásról és a gyermekek felügyeletéről szóló egyezség kidolgozása végett.

A lapnak annak idején beszámoló források szerint a végleges dokumentumot január elején mindketten alá is írták. Brad Pitt és Angelina Jolie azonnal beperelte a brit lapot, "hamis és magánéleti jogokat sértő híresztelés" címén. Az ügy a londoni felsőbíróság elé került, ahol a két fél jogi képviselői - a felperesek távollétében - csütörtökön egyezségre jutottak.

Angelina Jolie és Brad Pitt jószolgálati úton Davosban, 2006-ban
Angelina Jolie és Brad Pitt jószolgálati úton Davosban, 2006-ban

Ennek alapján a News of the World kártérítést fizet Pittnek és Jolie-nak - az összeget a felek nem kívánják nyilvánosságra hozni -, emellett a lap abba is beleegyezett, hogy bocsánatkérő nyilatkozatot tesz közzé valamelyik közeljövőbeni számában. A kártérítés a színészpár közös jótékonysági alapítványa, a Jolie-Pitt Foundation számlájára kerül.

A News of the World a január végi cikkben aprólékos részletekbe menő "információkat" közölt az állítólagos különválásról. A lap még azt is tudni vélte, hogy a hat gyermek - akik közül három örökbefogadott - az egyezség alapján közös felügyelet alatt marad, de gyakorlatilag Jolie-val fognak élni.  Az újság által akkor idézett bennfentesek szerint már nem az a kérdés, hogy a pár különválik-e, hanem csak az, hogy mikor, és az "aláírt egyezség" célja a kapcsolat lehető legsimább felbontása.

"Brangelináék" közös vagyona meghaladja a 300 millió dollárt; ebben európai és amerikai ingatlanaik is benne vannak. Pitt és Jolie korábban mindazonáltal valóban átélte a válások és a különválások megpróbáltatásait.

Brad Pitt négy és fél évig egy másik hollywoodi sztár, Jennifer Aniston férje volt, korábban pedig Gwyneth Paltrow-val járt jegyben. Angelina Jolie először Johnny Lee Millertől, majd Billy Bob Thorntontól vált el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.