Összeállt a Spice Girls

Bár már régóta nem legjobb barátok, a kilencvenes évek legnépszerűbb lányegyüttesének tagjai, Victoria Beckham (38), Emma Bunton (36), Mel C (38), Mel B (37) és Geri Halliwell (39) újra összejöttek – néhány fotó erejéig.

A találkozás oka ezúttal nem egy alkalmi koncertsorozat, hanem a Spice Girls-musical, a Viva Forever! keddi londoni beharangozó eseménye volt. Az év végére várható darabban az együttes dalai csendülnek fel, a történetet a lányok – az évek alatta nagyon megromlott – barátsága ihlette.

A Spice Girls 2007-ben
RNPS IMAGES OF THE YEAR 2007 - ENTERTAINMENT - The Spice Girls perform at the Victoria's Secret Fashion Show 2007 in Hollywood, California November 15, 2007. Pictured, are back row (L-R) Emma Bunton, Melanie Brown and Victoria Beckham. Front Row (L-R) Geri Halliwell and Melanie Chisholm. REUTERS/Mario Anzuoni (UNITED STATES)

A darab írója Jennifer Saunders, a Pusszantlak, drágám! című tévésorozat alkotója, producere pedig az a Judy Craymer, aki az ABBA-musical, a Mamma Mia fölött is bábáskodott.

A Viva Forevert a londoni Piccadilly Színház tűzi műsorára. A darabot november 27-étől játsszák, a premiert december 11-ére tűzték ki.

Az 1996-ban alakult, a 90-es évek tinipopkultúráját meghatározó együttes minden idők legsikeresebb lánybandájává vált. Első albumuk, a Spice, amely a megalakulás évében, a Wannabe kislemezt követően jelent meg, több mint 23 millió példányban kelt el világszerte. Az együttes menedzsere Simon Fuller volt.

A bandatagok ragadványneveit a Top of the Pops magazin találta ki, így lett Melanie Brownból Scary Spice, Victoria Beckhamből Posh Spice, Emma Buntonből Baby Spice, Melanie Chisholmból Sporty Spice, Geri Halliwellből pedig Ginger Spice. A neveiket a lányok is elfogadták, és következetesen alakították a rájuk szabott szerepeket, bár az együttes legjobb hangi kvalitásokkal megáldott tagja, Mel C az utóbbi években többször mesélt arról nyilvánosan, hogy ez az állandó színjáték milyen rombolóan hatott személyiségére, mivel az általa megformált fiús, kemény, sportos csaj távol áll valódi önmagától. S bár a Girl Power mozgalom üdvöskéi annak idején hevesen támadták a csontsoványság divatját, a valóságban szigorúan megkövetelték tőlük, hogy tartsák a formájukat, amit különösen Sporty Spice számára volt megterhelő. De testkép- és étkezési zavarból bőven kijutott az együttes többi tagjának is, például a Spice Girl-korszakában még dús idomaival hódító, majd gyorsan lefogyó Geri Halliwellnek és a divatvilágban önmagára találó, drasztikus diétáiról is híres Victoria Beckhamnek is.

Geri 1998. május 31-én bejelentette, hogy kilép az együttesből. Döntését a csapatban akkor már elharapódzó ellentétekkel indokolta. A négytagúvá apadt banda 1998 karácsonyán kiadta a Spice Girls harmadik albumának, a Forevernek első kislemezét, a Goodbye-t, ám akkor már mindannyian a szólókarrierjükre koncentráltak – több-kevesebb sikerrel. Az együttes végül 2001-ben oszlott fel végleg, bár 2007-ben még összeálltak egy koncertkörút erejéig, melyre 38 másodperc alatt keltek el a jegyek, de utólag nagy bukásnak könyveltek el.

Az öt lány közül zenei pályán Mel C-nek és Gerinek sikerült learatnia még néhány babért, a nemzetközi rivaldafényben viszont egyedül a banda leggyengébbnek tartott tagja, Posh tudott megállni, amihez nagyban hozzájárul, hogy ő David Beckham angol focista felesége, és négy gyermekének anyja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.