10-12 fok lehet karácsonykor

Ma még marad a borongós, ködös idő, de karácsony első napján melegedés várható, helyenként 10-12 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Ahogy az elmúlt napokban, ma is borult, szürke időnk lesz. A tartósan sűrű köd miatt az OMSZ citromsárga figyelmeztetést adott ki hétfőre Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron,Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Vas, Veszprém, valamint Zala megyére.

Szitálás, ónos szitálás főként északkeleten fordulhat elő. Főként délen, időnként felszakadozik a felhőzet, ott hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. Többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 2 és 6 fok között valószínű, de a derültebb tájakon 8, 10 fok is lehet. Késő este 1, 6 fok közötti hőmérséklet várható.

December 24-én kezdetben borult, az északnyugati országrész kivételével párás, néhol ködös idő várható, majd dél felől csökken a felhőzet. Az Északi-középhegység térségében viszont estig borult marad az ég. Néhol szitálás, ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. A Nyugat-Dunántúlon megerősödik a déli szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -3, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, 10 fok között alakul, nyugaton lesz az enyhébb, északkeleten a hidegebb idő.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.