Karácsonyfa-divat 2011: a Gömbök Királya szerint

Tavaly fekete, idén ezüst és lila. A karácsonyi dekorációnak is van évenként változó divatja, és ki ismerné ezt jobban, mint a Gömbök Királya.

A szakmában így nevezik Johannn Wannert (72), aki már negyven éve a karácsonyfa-díszítés és az ünnepi dekoráció nemzetközileg elismert szakértője. A baseli régiségkereskedő most megjelent könyvében (Wunderbare Weihnachtswelt – Tradition und Dekoration des Christbaumes) mesél a fadíszítés művészetéről, a karácsonyfa jelentéséről és tippeket is ad a dekoráció és a fa kiválasztásához. A kötetben 200 új kézműves-modellen keresztül mutatja be azt, hogyan lehet egy fenyőfából műalkotást varázsolni.

Idén az ezüst és üveggömbök kombinációja és az igazi gyertyák használata lesz a divat, ám aki jobban szereti a színes fákat, az a lila és a violaszínű díszek közül válogathat kedvére – persze csak akkor, ha fontosnak érzi, hogy karácsonyfája igazán trendi legyen.

A gömbök királya úgy véli, a fadíszítés akkor tökéletes, ha igazán passzol a személyiségünkhöz. A fának, a dekorációnak, a környezetnek és a személyiségnek egységet kell alkotnia – mondja el Wanner úr a német Bildnek.

Az ő kedvence egyébként a fekete üveggömb, ami szerinte olyan, mint egy fekete tükör: a héttér mély és átszellemült, de a fénypontok igazán erőteljesek, élesek. Wanner úr saját karácsonyfáján (hagyományos vörösfenyő) furcsa mód helyet kap még egy üvegből készült ördög és egy uborka is – előbbit még csak-csak értjük, de hogy az uborka hogyan passzol a karácsonyhoz, azt valószínűleg csak ő tudhatja.

Egy divatos karácsonyfa a múzeumban
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.