Káprázatos rekord dőlt meg Canberrában

Egy ausztrál ügyvéd felállította harmadik karácsonyi témájú világrekordját is. Canberra belvárosában különleges karácsonyfát állíttatott fel helyi idő szerint péntek este – írja a The Telegraph.

A legújabb rekord
A legújabb rekord "fa"
Twitter

A fenyőt formázó kültéri látványosság több mint félmillió pislákoló égőből áll össze. Ezzel megdőlt a Universal Studios Japan öt évvel ezelőtt, Osakában felállított rekordja. A 35,97 méteres 374 280 égőből álló japán „fát" a múlt hónapban is felállították, az ausztrál látványosság viszont 518 838 pislákoló fénnyel magasan veri azt.

Az új Guiness Rekordot egy David Richards nevű canberrai ügyvéd jegyzi. A 21,95 méteres, acélvázas karácsonyfát egy villamos- és építőmérnökökből, ácsokból, hegesztőkből és kőművesekből álló önkéntes csapat készítette.

Az extravagáns karácsonyi látványosság elkészíttetésével Richardsnak az volt a célja, hogy a fához tóduló nézelődőktől adományokat gyűjtsön egy helyi jótékonysági szervezet számára, mely a hirtelen csecsemőhalál szindróma ellen küzd.

Az ügyvéd 2013-ban finanszírozta meg első világrekordját. Akkor egy külvárosi lakóházat világítottak ki 502 165 égővel, ám mivel ez négy hét alatt 75 ezer bámészkodót vonzott a környékre, ami forgalmi akadályokat képezett és megnehezítette a helyiek hazajutását, ígéretet tett arra, hogy ezt a rekordot nem kísérli meg felülmúlni.

Tavaly már nyilvános térben, egy plázában készítette el bámulatos 1 194 380 LED égőből álló kompozícióját. Az összesen 120,7 kilométer hosszú színes füzérek három óriási karácsonyi ajándékot formáltak.

A globális verseny azonban mindig gyorsan elragadja Richardstól a diadalt. 2014-es rekordját fél évvel később, júniusban egy japán szálloda döntötte meg egy 1 529 103 égőből álló sárkánnyal, a 2013-as házkivilágítást pedig napokon belül túlszárnyalta egy amerikai házaspár, akik lagrangeville-i otthonukat 601 736 égővel díszítették ki. A család ezzel tulajdonképpen visszavette elsőségét, ugyanis a korábbi, 2012-es rekordot is ők állították fel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.