Kapcsolom a királyt!

Kedélyes beszélgetésbe bonyolódott a spanyol király egy katalán újságíróval, akit a palota sajtóosztálya tévedésből kapcsolt be a dolgozószobájába – írta a spanyol El País internetes kiadása.

A beszélgetést ma délelőttig a Youtube-on is meg lehetett hallgatni, de a „szerzői jogokra” hivatkozva sajnos eltávolították.

A katalán újságíró egy helyi rádió szórakoztató műsorát vezette, és úgy döntött: telefonon gratulál I. János Károlynak a születésnapjára. Nyilván nem minden hátsó szándék nélkül ezt a rádió igazgatójának, Pere Masnak a nevében tette. Csakhogy a Zarzuela palota sajtósa úgy értette, hogy Artur Mas-szal, vagyis a katalán elnökkel beszél, így minden teketóriázás nélkül kapcsolta a királyt. Az újságíró állítólag szándékoson halkan ejtette a keresztnevét, hogy hozzájáruljon a félreértéshez – a műsor neve egyébként stílusosan: Minden nagyon zavaros.

A király örömmel fogadta a születésnapi jókívánságokat és barátságosan elbeszélgetett az újságíróval. A beszélgetést azonban a rádió nem sugározta, arra hivatkozva, hogy egy nemrég elfogadott szabályt szerint csak akkor lehet telefonos vicceket leadni, ha ennek minden résztvevő tudatában van. De talán az is nyomott valamit a latba, hogy a rádióállomás a katalán állam tulajdonában van, s Barcelona nem szeretett volna újabb feszültséget Madriddal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.