Káosz a Szabadság hídon

Óriási forgalmi káosz alakult ki szombat délutánra a fővárosban, a Kálvin tér és a Szabadság híd környékén. Ügyeskedő autósok próbálnak átjutni Budára, de hiába: csak a villamosok és gyalogosok előtt nyitották meg a hidat.

Hatalmas forgalmi káoszt okoztak szombat kora délutánra Budapesten, a Kálvin tér és a Szabadság híd környékén azok az ügyeskedő autósok, akik a tiltás ellenére ezen az átkelőn szeretnének átjutni budára. A továbbra is felújítás alatt álló hídon a rendőrség a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-vel közösen próbálja helyreállítani a rendet.

A Kálvin tér felől a hídon szabálytalanul áthaladó autósok azt használták ki, hogy a pesti hídfő egyik munkaterületéről a kivitelezők anélkül vonultak le péntek este, hogy gondoskodtak volna a szükséges forgalmi zárásokról, az előjelző táblák, terelők kihelyezéséről. Szombat reggeltől így az autósok "birtokukba vették" a Szabadság hidat - azaz, hogy csak vették volna. A továbbra is zajló munkálatok miatt ugyanis képtelenek voltak átjutni a túloldalra, ezért vissza kellett fordulniuk. A manőverezések káoszba torkollottak, ami a villamosközlekedést is megnehezítette.

Az FKF Zrt. szombat délután arról tájékoztatta lapunkat, hogy a rendőrség kérésére hozzáláttak a szükséges forgalomtechnikai eszközök pótlásához. A helyszínen számos rendőr igyekezett útjukat állni az esetleg még próbálkozóknak. A közterület-fenntartó helyettes szóvivője, Horváth László elmondta, hogy a híd rekonstrukciója csak részlegesen fejeződött be, szombattól csak a villamosok és a gyalogosok haladhatnak át rajta mindkét irányban - erre az autósoknak még tavaszig várniuk kell.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.