„Kant egy balfék”

Zöld festékkel, egy szívecske és egy virág kíséretében fújta fel valaki e szavakat egy kalinyingrádi ház falára Immanuel Kant szülővárosában.

Nagy erőkkel keresi az orosz rendőrség azt, aki graffitijében balféknek nevezte az egyetemes filozófiatörténet egyik legjelentősebb gondolkodóját - írja a BBC.

Kant a kelet-poroszországi Königsbergben (a második világháború vége óta Kalinyingrád) született 1724-ben és ott is élte le egész életét, mint az egyetem filozófiaprofesszora. A városi katedrális mellé épített kriptába is temették el, a sírkövére pedig A gyakorlati ész kritikájából vett idézetet vésték: „Két dolog tölti el lelkemet annál újabb és annál növekvőbb tisztelettel és csodálattal, minél többször és tartósabban foglalkozik vele gondolkodásom: a csillagos ég felettem és az erkölcsi törvény bennem.”

Nem ez az első Kanttal kapcsolatos bűncselekmény. 2013-ban a dél-oroszországi Rosztov-na-Donu városában vitatkozott össze két férfi Kant filozófiai nézetein, és a dolog odáig fajult, hogy verekedni kezdtek, majd az egyik férfi elővette riasztófegyverét, és rálőtt vitapartnerére. A tettes ugyan elmenekült, ám hamar a nyomára akadtak és letartóztatták. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.